Bakken • 75 minuten
Ingrediënten
125 gram suiker
125 gram boter
200 gram bloem
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
3 eieren
cakeblik
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de boter met de suiker los en luchtig. Voeg vervolgens één ei toe en meng deze met het boter-suikermengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Herhaal dit met het laatste ei.
Meng het bakpoeder en het zout door de bloem en schep deze door het beslag.
Vet het cakeblik in met boter en schep hier het beslag in. Zorg dat het beslag regelmatig is verdeeld. Maak met een lepel in het midden over de lengte een ‘kuiltje’. Dit zorgt ervoor dat de cake niet scheurt aan de zijkant. Bak de cake 50-60 minuten in een voorverwarmde oven.
Tips
Met dit basisrecept voor cake kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens een lepel cacaopoeder toe aan het recept. Weeg deze af samen met de bloem. Of wat dacht je van koekkruiden of kaneel?
Zeef de bloem met het bakpoeder eventueel om klontjes te voorkomen.
Pingback: Cake met groene thee en cranberry's - StudioKOOK
Pingback: Cake met citroen en venkelzaad - StudioKOOK
Pingback: Confetti cupcakes recept - StudioKOOK