Boerenkoolrisotto met cherrytomaten en chorizo

Boerenkoolrisotto met cherrytomaten en chorizo

Hoofdgerecht, vlees • 45 minuten


Ingrediënten (4 pers.)

300 gram risottorijst
1,2 liter groentebouillon
200 ml witte wijn
3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 ui, fijngesnipperd
200 gram chorizo, in plakjes gesneden
300 gram boerenkool, gesneden
handje pittige, geraspte kaas
200 gram cherrytomaten

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de chorizo 3 minuten aan in een ruime pan op middelhoog vuur. Haal de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Doe de gesneden boerenkool in de pan en bak 5 minuten aan. Hierna is de boerenkool ook geslonken. Haal de boerenkool uit de pan en zet even opzij.

Fruit de ui en de knoflook in de pan. Voeg de rijst toe en bak deze even mee. De korrels worden glazig. Giet hierna de wijn bij de rijst en zet het vuur laag. Laat onder roeren alle wijn opnemen door de rijst. Voeg hierna scheutje voor scheutje de bouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren en proeven of de rijst gaar is. Voeg bij het laatste scheutje bouillon ook de boerenkool en de chorizo weer toe aan de pan en verwarm goed mee terwijl de rijst de laatste bouillon opneemt.

Meng de cherrytomaten met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Zet deze, terwijl je de risotto maakt, in de voorverwarmde oven. Pof de tomaten 15-20 minuten.

Als de rijst gaar is, zet je het vuur uit. Voeg de pittige, geraspte kaas toe en meng even goed door het gerecht. Doe de deksel op de pan en laat 3 minuten rusten. Serveer de boerenkoolrisotto met cherrytomaten en chorizo direct.

 

Tips

Door de boerenkool niet de hele bereidingstijd te garen met de risotto, blijft de bite van deze heerlijke groente behouden.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *