buddha bowl met gerookte zalm

Buddha bowl met gerookte zalm

Hoofdgerecht, vis • 30 minuten


Ingrediënten (2 pers.)

120 gram quinoa
100 gram gerookte zalm
300 gram broccoli
100 gram verse bladspinazie
2 eieren
1 rode ui

Voor de dressing:
1,5 eetlepel mayonaise
1,5 yoghurt of kwark
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
1 eetlepel citroensap

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat hierna nog even droog stomen met de deksel op de pan.

Snijd intussen de broccoli in roosjes en verspreid deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de broccoliroosjes 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng een pan met water aan de kook. Doe de twee eitjes in de pan en kook deze 6 zes minuten. Laat de eieren hierna schrikken en giet ze af. Alle tips voor het koken van een ei vind je hier.

Ontdoe de rode ui van de schil en snijd deze in fijne ringen. Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar en zet apart tot gebruik.

Doe in twee bowls de quinoa en verdeel hierover de geroosterde broccoli, de bladspinazie en de fijngesneden uienringen. Snijd de zalm in grove stukken en draai hier roosjes van. Leg de roosjes in de buddha bowls. Pel de eieren en halveer deze. Leg deze als laatst op de bowl.

Serveer de buddha bowl met gerookte zalm met de honing-mosterddressing.

 

Tips

Heb je zin in meer bowl-gerechten? Al deze recepten vind je hier.

Deze buddha bowl met gerookte zalm is niet alleen geschikt als avondmaaltijd, maar maak dit recept ook eens als voedzame lunch.

2 reacties op “Buddha bowl met gerookte zalm”

  1. Pingback: Pastasalade met gerookte zalm - StudioKOOK

  2. Pingback: Zalmsandwiches met spinazie, komkommer en roomkaas - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *