Buddha bowl

Buddha bowl

Hoofdgerecht, vegetarisch • 35 minuten


Ingrediënten (1 pers.)

40 gram quinoa
1/2 courgette, grove blokjes
100 gram kikkererwten, blik, uitgelekt
1 wortel, grove plakken
olijfolie
peper en zout
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder

Voor de dressing:
1 el mayo
1 el yoghurt of kwark
1 tl Srirachasaus

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten en wortel met twee eetlepels olijfolie, de komijnpoeder en het paprikapoeder. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de courgetteblokjes met één eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Spreid naar de wortel en kikkererwten uit op de bakplaat. Rooster de groenten 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt of kwark en de Srirachasaus met elkaar.

Serveer de geroosterde groenten met de gekookte quinoa en de dressing.

 

Tips


Een buddha bowl is een ideaal gerecht om restjes op te maken. Serveer de bowl met lekker veel groenten en eventueel een stukje vlees, vis of ei.
Groenten zoals broccoli, pompoen, pastinaak of tomaat kun je mee roosteren in de oven. Het toevoegen van koude ingrediënten, zoals sla, avocado of kiemgroenten is ook heerlijk!



2 thoughts on “Buddha bowl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *