Flammkuchen met makreel en pancetta

Flammkuchen met makreel en pancetta

Bij de borrel • 10 minuten + 15 in de oven


Ingrediënten (16 hapjes)

1 pak kant-en-klaar flammkuchendeeg
2 blikjes makreel (Princes Foods), ± 250 gram
5 plakjes pancetta
125 gram crème fraîche
2 sjalotjes
zwarte peper
eventueel: vers peterselie, fijngehakt

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zit het bakpapier al op de rol van het flammkuchendeeg? Dan hoef je geen extra bakpapier te gebruiken.

Besmeer het flammkuchendeeg met de crème fraîche en leg hier de plakjes pancetta op. Schil de sjalot en snijd deze in fijne ringen en verdeel deze over de flammkuchen.

Giet de makreel af en verdeel het vervolgens over de flammkuchen. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en bak in 15 minuten goudbruin en gaar.

Strooi wat verse peterselie over de flammkuchen met makreel en pancetta en snijd vervolgens in 16 stukjes en serveer op een borrelplank. Heerlijk bij de borrel onder het genot van een glaasje wijn.

 

Tips

In dit recept gebruikte ik de makreel in zonnebloemolie van Princes Foods. Deze makreel is al verdeeld in flakes dus deze kun je eenvoudig verdelen over de flammkuchen. Houd ook de StudioKOOK Instagrampagina in degaten voor meer posts met de producten van Princes Foods.

 

Misschien vind je dit ook lekker