Groene aspergesalade

Groene aspergesalade

Bijgerecht • 15 minuten


Ingrediënten (1 à 2 pers.)

200 gram asperges
2 radijsjes
50 gram feta
handje verse kruiden, bijvoorbeeld: basilicum, peterselie of dille
2 el. olijfolie
2 el. citroensap
peper en zout

 

Bereidingswijze

Meng de olijfolie met de citroensap en breng op smaak met peper en zout. Breek de kontjes van de asperges. Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf flinterdunne linten van de asperges. Meng deze met de dressing.

Snijd ook de radijsje in dunne plakjes en voeg deze toe aan de asperges.

Laat de asperges even uitlekken en serveer in een mooie schaal. Zet de resterende dressing even apart. Verbrokkel de feta over de salade. Maak het geheel af met de verse kruiden. Laat de blaadjes lekker grof voor veel smaak. Op deze manier zijn ze echt onderdeel van de salade en niet alleen smaakmaker. Verdeel eventueel nog een beetje van de dressing over de salade.

 

Tips


Serveer deze groene aspergesalade als lunchgerecht voor één persoon, maar als bijgerecht voldoet dit recept voor twee personen.

Op zoek naar meer lekkere salades? Alle recepten voor salades vind je hier.



1 thought on “Groene aspergesalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *