lekker vegetarisch

Lekker Vegetarisch: een unieke samenwerking voor de week zonder vlees

Afgelopen week vond de tweede editie van de week zonder vlees plaats en dit jaar bestaat de vegetariërsbond 125 jaar. De uitgelezen kans voor een mooie samenwerking tussen het magazine ‘foodies’ en de vegetariërsbond om de lekkerste vegetarische de bundelen. Het eenmalige magazine ‘Lekker Vegetarisch’ is geboren!


Verantwoord vegetarisch koken

De nationale week zonder vlees, een initiatief om bewustwording over het eten van vlees te creeren en minder vlees eten te motiveren, vind één keer per jaar plaats in maart. Eén week zonder vlees is een mooi initiatief, maar houd jij het vol? Het inspirerende blad ‘Lekker Vegetarisch!’ helpt hierbij. Het blad staat boordevol lekkere recepten en informatieve artikelen zoals we van ‘foodies’ gewend zijn. ‘Lekker Vegetarisch!’ geeft je alle nodige handvatten om gezond en gevarieerd te koken zonder vlees. Want, hoe stel je een verantwoord, vegetarisch weekmenu samen en krijg je alle nodige voedingsstoffen binnen? Welke vleesvervangers kun je gebruiken en hoe maak je deze zelf? Dit zijn vragen waar je in ‘Lekker Vegetarisch!’ een antwoord krijgt.

lekker vegetarisch
lekker vegetarisch

Kleur in de keuken


Vegetarisch koken saai? Echt niet! Ook al bevat een gerecht geen vlees of vis, met vegetarisch kun je alle kanten op. En dit is belangrijk, want gezond eten draait ook om gevarieerde en uitgebalanceerde gerechten. Wil je gezond koken? Gebruik dan producten in verschillende kleuren. Zo ben je er zeker van dat jouw maal veel vitaminen bevat. Wat dacht je van bijvoorbeeld bietensalade met sinaasappel? Daar krijg je toch spontaan trek in!

‘Lekker Vegetarisch!’ bevat genoeg “gekleurde” recepten. Van gegrilde ananas met chili-frambozenijs en piadina met mozzarella en roodlof tot orecchiette met savooiekool en rodeuiconfit en speltrisotto met oude kaas en zoetezure wortel. Dit alles ondersteunt door prachtige foto’s waar je je vingers bij aflikt.

Alsof lekkere recepten nog niet genoeg zijn, vind je in ‘Lekker Vegetarisch!’ nog meer. Een interview met Dieneke Klompe over haar biologische kwekerij inclusief nuttige moestuintips, alles over o.a. kookboeken ‘Leafs’ en de ‘Vegabijbel’ en tips van bekende vega foodies zoals Lisa goed vegan en The indigo kitchen. Kortom: dit blad staat niet alleen voor lekker koken, maar ook voor lekker lezen.

lekker vegetarisch
lekker vegetarisch


‘Lekker Vegetarisch!’ smaakt naar meer


Dit mooie magazine, ‘Lekker Vegetarisch!’, smaakt naar meer. Meer lekker recepten en meer vegetarisch koken. Want, dit blad laat zien je dat helemaal geen vlees nodig hebt om lekker te koken. Of je nu zin hebt in Italiaans street food, lekker bowl gerechten of wel wat inspiratie kunt gebruiken bij het samenstellen van het weekmenu, met dit magazine bij de hand kun je lekker aan de slag!

Heb jij de smaak te pakken? Of gewoon zin om te experimenteren met lekkere, vegetarische recepten? Het magazine ‘Lekker Vegetarisch!’ is hier online verkrijgbaar en te koop in de winkel: Primera, Bruna en Albert Heijn.

In de week zonder vlees deelde ik een groot inspiratie artikel met 22 recepten zonder vlees. Lees dit artikel hier (klik). Of benieuwd naar alle vegetarische recepten op StudioKOOK? Deze vind je hier (klik).