Mousse van biet en geitenkaas

Mousse van biet en geitenkaas

Voorgerecht • 20 minuten


Ingrediënten (6 amuseglaasjes)

100 gram gekookte rode biet
100 ml slagroom
100 gram zachte geitenkaas + extra
handje walnoten
tuinkers

 

Bereidingswijze

Doe de slagroom samen met de zachte geiten in een staafmixermolentje. Mix vervolgens totdat deze twee ingrediënten gemengd zijn. Voeg de geraspte biet toe en laat opnieuw draaien, ditmaal tot er een luchtige mousse ontstaat.

Verdeel de mousse over zes amuseglaasjes. Hak de walnoten grof en gebruik deze als topping op de mousse van biet en geitenkaas. Verdeel ook nog wat extra geitenkaas en de tuinkers over de glaasjes. Serveer deze direct of zet tot gebruik in de koelkast.

 

Tips

De biet kun je zelf koken, maar je kunt deze ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Je vindt deze gewoon bij de groenten, gevacumeerd.

Door de geitenkaas ook in de mousse te verwerken wordt het een hartig geheel. De geitenkaas als topping kun je achterwegen laten, maar het geeft dit voorgerecht net iets extra’s.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *