Pastasalade nicoise

Pastasalade nicoise

Maaltijdsalade, vis • 20 minuten


Ingrediënten (1 pers.)

1 handje rucola
70 gram pasta naar keuze
1 ei
± 8 (groene) olijven
100 gram sperzieboontjes
100 gram cherrytomaatjes
1 blikje tonijn, uitgelekt

Voor de vinaigrette:
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
peper en zout
3 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze

Breng een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Hierin de pasta en de sperzieboontjes beetgaar.  Kook ook het ei middelhard (± 8 minuten). Dit kan in dezelfde pan of breng een andere pan met water aan de kook en kook hier het ei in.
Giet de boontjes en de pasta hier na af. Laat het ei schrikken in koudwater.

Meng voor de vinaigrette de azijn, mosterd en honing met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Giet in een dunne straal de olijfolie bij het mengsel en roer ondertussen. Zorg dat je niet te snel giet, zodat de olijfolie de kans krijgt om goed te kunnen mengen met het mosterdmengsel.

Voeg de gekookte boontjes en de pasta toe aan de vinaigrette en meng het geheel goed door. Snijd intussen de cherrytomaatjes in tweeën en de olijven in plakjes. Meng nu ook de rucola, cherrytomaatjes en de olijven door de salade.

Pel het gekookte ei en snijd deze in kwarten. Verdeel de tonijn over de salade en leg hierop ook de kwarten gekookt ei. Serveer de salade direct, maar ook koud is deze pastasalade nicoise heerlijk!

 

Tips

Groene olijven zijn mijn favoriet. Houd jij meer van de zwarte? Gebruik dan gerust deze in deze salade.

Deze pastasalade nicoise kun je goed voorbereiden. Maak een extra portie en eet het ook de volgende dag als lunch. Bewaar de salade intussen in de koelkast.

Op zoek naar meer lekkere saladerecepten? Deze vind je hier.

 

 



1 thought on “Pastasalade nicoise”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *