Pissaladière (Franse uientaart)

Pissaladière (Franse uientaart)

Hoofdgerecht met vis • 90 minuten


Ingrediënten

1 rol pizzadeeg
750 gram uien
± 20 (zwarte) olijven
± 80 gram ansjovis, uitlekgewicht
1 theelepel gedroogde tijm
peper en zout

 

Bereidingswijze

Schil de uien snijd en halveer deze. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Verhit een koekenpan of wokpan met wat boter of olie en bak ze vervolgens op hoog vuur kort aan. Als je ziet dat de ui rondom begint te verkleuren, zet je het vuur lager. Bak de uien ongeveer 30 minuten totdat ze zacht en gekarameliseerd zijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het pizzadeeg uit en snijd het deeg ongeveer 1 cm. van de rand in, maar niet helemaal door! Verdeel de gekarameliseerde uien binnen dit vlak over het deeg.

Laat de ansjovisjes uitlekken en leg deze, in een ruitjespatroon op de gekarameliseerde uien. Leg in het midden van elke ruit één olijf. Bak de pissadeladière in 15 minuten gaar. De pissadeladière is klaar als het deeg helemaal gaar is, de randen goudbruin, maar let op dat de topping niet verbrand.

 

Tips

Gebruik je een pizzakit voor dit recept? Dat kan. Gebruik dan alleen het deeg voor dit recept. Gebruik de saus bijvoorbeeld voor deze Turks brood pizza, in deze pastasaus met gehakt en groenten (basisrecept) of voor deze pizzatosti.

 

Misschien vind je dit ook lekker