pitabroodjes met spek, geitenkaas en honing-mosterdsaus

Pitabroodjes met spek, geitenkaas en honing-mosterdsaus

Lunch • 15 minuten


Ingrediënten (4 pitabroodjes)

4 pitabroodjes
4 plakjes ontbijtspek
50 gram zachte geitenkaas
¼ komkommer
100 gram cherrytomaten
50 gram bladspinazie (gewassen)

Voor de honing-mosterkdsaus:
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel fijngesneden dille
1 eetlepel citroensap

 

Bereidingswijze

Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de plakjes ontbijtspek uit in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

Snijd de komkommer in plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de spinazie grof en zet de groenten apart tot gebruik.

Meng voor de honing-mosterdsaus alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de pitabroodjes in en bestrijk met de honing-mosterdsaus. Leg hierop een plakje ontbijtspek en verdeel de spinazie, plakjes komkommer en cherrytomaten in de broodjes. Verkruimel nog wat geitenkaas over het geheel.

Serveer de pitabroodjes met spek, geitenkaas en honing-mosterdsaus direct. Lekker als lunchgerecht, maar ook geschikt als diner aangevuld met bijvoorbeeld een lekkere kom soep.

 

Tips

Benieuwd naar meer recepten voor makkelijke sandwiches? Deze vind je hier.

3 reacties op “Pitabroodjes met spek, geitenkaas en honing-mosterdsaus”

  1. Pingback: Koken met restjes: pita panini met pulled beef - StudioKOOK

  2. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

  3. Pingback: Kooktip #13: spek krokant bakken - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *