poké bowl met watermeloen

Poké bowl met watermeloen

Hoofdgerecht, vegetarisch • 25 minuten + voorbereiding


Ingrediënten (2 bowls)

Voor de sushi bowl:
250 gram sushirijst
400 ml water
6 el. rijstazijn
1 el. suiker
800 gram watermeloen (± ¼ van een gemiddelde watermeloen)
4 snackkomkommers (of ½ komkommer)
1 avocado
± 40 gram kiemgroente
2 bosuitjes
eventueel: sesamzaadjes

Voor de dressing:
6 eetlepels sojasaus
2 eetlepels gembersiroop
1 à 2 eetlepels citroensap

 

Bereidingswijze

Kook de sushirijst volgens dit recept. Gebruik hiervoor de 250 gram rijst, 400 ml water, 6 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel suiker. Laat de sushirijst na het koken goed afkoelen voor gebruik.

Ontdoe de watermeloen van de schil en snijd deze vervolgens in blokjes. Snijd de snackkomkommers in plakjes. Maak de avocado schoon en snijd deze vervolgens ook in plakjes. Snijd de bosuitjes in fijne ringen.

Meng voor de dressing de sojasaus, gembersiroop en het citroensap met elkaar en zet apart tot gebruik.

Verdeel de gekookte sushirijst over twee kommen. Leg op één helft de blokjes watermeloen. Verdeel de plakjes en de plakjes avocado ook over een deel van de rijst. Leg de kiemgroente ook in poké bowl met watermeloen en bestrooi het geheel hierna met de bosuitjes en eventueel wat sesamzaadjes.

Giet de dressing over de poké bowl met watermeloen en serveer direct.

 

Tips

Watermeloen combineert heerlijk met ander fruit, maar ook met hartige ingrediënten. Dat zie je terug in deze poké bowls. Watermeloen past perfect bij sojasaus en bij gember.

Voor dit recept kun je in plaats van sushirijst ook gewone rijst of quinoa gebruiken.

Ben je op zoek naar meer recepten met watermeloen? Deze vind je hier.

 

Misschien vind je dit ook lekker

2 reacties op “Poké bowl met watermeloen”

  1. Pingback: Watermeloensalade met feta, olijven en kiemgroenten - StudioKOOK

  2. Pingback: Zomerse salades: 10 makkelijke recepten - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.