Shoarma bowl

Shoarma bowl

Hoofdgerecht, kip • 20 minuten


Ingrediënten (2 shoarma bowls)

2 wraps of 4 pitabroodjes
200 gram ijsbergsla
¼ komkommer
200 gram cherrytomaten
2 bosuitjes
300 gram kipshoarma

 

Bereidingswijze

Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen van de verpakking af of verwarm de wraps voor serveren even kort in de magnetron of de koekenpan.

Bak de kipshoarma in een koekenpan goudbruin en gaar. Snijd intussen de ijsbergsla in reepjes, de komkommer in partjes en de cherrytomaten in tweeën.

Leg de pitabroodjes in twee kommen. Verdeel hier de sla, komkommer en de cherrytomaten over. Schep de kipshoarma ook in de shoarma bowls, maar laat het eventuele vet even uitlekken. Snijd de bosuitjes fijn en strooi over de shoarma bowl. Serveer direct.

 

Tips

Je kunt deze shoarma bowl aanvullen met andere ingrediënten die je lekker vindt. Bak bijvoorbeeld wat paprikareepjes mee met de shoarma, strooi wat sesamzaadjes over de bowl of serveer er een lekkere gemaakt tzatziki of knoflooksaus bij (bijvoorbeeld deze dip van gepofte knoflook).

Ga je liever voor vegetarisch? Vervang de kipshoarma dan door vegetarische shoarma of falafel. Ook lekker met zelfgemaakte hummus.

 

Misschien vind je dit ook lekker

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *