flammkuchen met gerookte zalm en groen asperges

Snel & Simpel: flammkuchen met gerookte zalm en groene asperges

Hartig bakken25 minuten


Ingrediënten

1 x deeg voor flammkuchen100 gram crème fraîche
100 gram gerookte zalm
100 gram cherrytomaten
± 50 gram groene aspergetips (ongeveer 10 stuks)
1 sjalot
peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol intussen het deeg voor flammkuchen uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met de crème fraîche. Snijd het ietwat droge uiteinde van de asperges en halveer ze vervolgens. Snijd de cherrytomaten in tweeën, pel de sjalot en snijd deze in (halve) ringen en snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.

Verdeel de sjalot, cherrytomaten, groene asperges en de gerookte zalm over de crème fraîche. Bak de flammkuchen met gerookte zalm 15 minuten in de voor verwarmde oven.

Deze flammkuchen met gerookte zalm en groene asperges is lekker als bijvoorbeeld uitgebreide lunch, licht diner, maar ook als hapje voor bij de borrel. Snijd hier voor de flammkuchen in ongeveer 16 vierkantjes.
Serveer de flammkuchen direct uit de oven.


Tips

Ik vind groene asperges heerlijk op deze flammkuchen met gerookte zalm. Maar, witte asperges combineren ook perfect bij dit geheel! Wees dus niet bang om hier eventueel mee te variëren.

Voor dit recept kun je kant-en-klaar deeg gebruiken. Dit scheelt tijd en een hoop werk. Ik adviseer voor het beste resultaat: deeg uit de koeling en niet uit vriezer.

Flammkuchen, ook wel tarte flambée genoemd, is een klassiek gerecht uit de Elzas. Deze wordt traditioneel belegd met crème fraîche, spek en ui, maar dit recept bewijst dat je ook heel goed lekker creatief kunt zijn met toppings!


Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post

One comment

Comments are closed