Vegetarische couscous met harissa

Vegetarische couscous met harissa

Vegetarisch hoofdgerecht • 15 minuten


Ingrediënten (1 pers.)

60 gram couscous
1 theelepel harissa
100 gram broccoli
1 wortel (± 100 gram)
handje amandelen
50 gram feta

Voor de dressing:
1 theelepel harissa
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze

Doe de couscous in een ruime kom. Voeg de theelepel harissa toe en overgiet de couscous met kokend water. Voeg zoveel water toe totdat de couscous ongeveer 1 cm onder water staat. Roer het geheel even door zodat de harissa goed vermengd is en dek hierna goed af. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bord of afdekfolie. Laat de couscous staan totdat al het vocht is opgenomen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Snijd intussen de wortel in plakjes en de broccoli in hapklare roosjes. Kook deze samen in een pan met ruim water totdat deze beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Giet hierna de groenten af.

Meng voor de dressing de harissa, citroensap en olijfolie met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot gebruik.

Schep de couscous in een ruime kom en verdeel de wortel en de broccoli erover. Verkruimel de feta erboven en strooi de amandelen erover. Serveer de vegetarische couscous met harissa dressing.

 

Tips

Op zoek naar meer vegetarische gerechten? Deze vind je hier.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *