Zoete aardappel bowl met couscous, feta en Srirachasaus

Zoete aardappel bowl met couscous, feta en Srirachasaus

Hoofdgerecht, vegetarisch • 30 minuten


Ingrediënten (4 pers.) 

500 gram zoete aardappel
3 paprika’s
300 gram maïs (blik)
300 gram couscous
± 4 bosuitjes
200 gram feta
2 avocado’s
1,5 theelepel komijnpoeder
1,5 theelepel paprikapoeder
2 à 3 eetlepels olijfolie

Voor de dressing
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Srirachasaus (of naar smaak, zie tip)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel water

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Was de paprika’s en snijd deze in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de zoete aardappel. Meng in een kom de blokjes zoete aardappel en de blokjes paprikapoeder met specerijen en de olijfolie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng water aan de kook en doe intussen de couscous in een ruime kom. Overgiet de couscous met het kokende water totdat de couscous 1 vingerkootje onderstaat. Dek af met een bord of aluminiumfolie en laat minimaal 15 minuten wellen.

Snijd intussen de overige ingrediënten: de bosui in fijne ringetjes en de avocado in plakjes of blokjes. Giet ook de maïs alvast af.

Meng voor de Srirachadressing alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gewelde couscous over 4 ‘bowls’. Leg hierop de geroosterde zoete aardappel en paprika, de maïs en avocado. Verbrokkel de er vervolgens de feta boven en strooi bosuitjes erover. Serveer de zoete aardappel bowl met de Srirachadressing.

 

Tips

Vertel iets over wat Srirachasaus is en dat je het naar smaak kunt toevoegen. Srirachasaus is van oorsprong een Thaise saus, maar is uit veel keukens en gerechten niet meer weg te denken. De saus is pittig van smaak en kun je naar smaak toevoegen. Houd je van lekker pittig? Deze zoete aardappel bowl kan dat prima hebben! Liever iets milder? Voeg dan iets minder toe. De dressing blijft z’n pit behouden, maar is ook lekker fris en romig. Wil je weten waar je Srirachasaus nog meer voor kunt gebruiken? Hier vind je alle recepten met Srirachasaus.

Deze zoete aardappel bowl is heerlijk al avondmaal, maar smaak de volgende dag als verantwoorde lunch net zo lekker!

Couscous is het lekkerst als deze lekker droog is. Al het water is opgenomen en de couscous is lekker zacht. Let er goed op dat je niet te veel water toevoegt. Liever iets minder en langer later wellen en eventueel later nog iets toevoegen, dan te veel water en natte couscous. De tijd in dit recept is een minimum, maar ik laat de couscous het liefst nét wat langer wellen.

 

Misschien vind je dit ook lekker