Zoete aardappelsoep met linzen

Zoete aardappelsoep met linzen

Soep, vegetarisch • 30 minuten


Ingrediënten (4 pers.)

1 kilo zoete aardappel
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel gemberpoeder
1 rode peper
70 gram tomatenpuree
700 ml bouillon
3 blikken linzen, uitgelekt (± 240 gram uitlekgewicht per blik)

Voor de topping:
een flinke bos peterselie, gehakt
gemengde noten en zaden
100 gram feta

 

Bereidingswijze

Snijd de ui in blokjes en de knoflook in plakjes. Fruit aan in een ruime pan. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak even mee.

Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en fruit even mee. Snijd de peper fijn, ontdoe eventueel van de zaadjes en voeg toe.

Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.

Pureer de met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de uitgelekte linzen toe en breng opnieuw aan de kook.

Serveer de zoete aardappelsoep met de verse peterselie, verbrokkelde feta, noten en zaden.

 

Tips

Kook je voor een grote groep? Deze zoete aardappelsoep met linzen kun je eenvoudig in grote porties bereiden. Serveer er eventueel nog rijst bij.

Wil je de linzen uit blik vervangen door gedroogde linzen? Gebruik dan voor dit recept 300 gram gedroogde linzen. Je kunt deze in de soep gaar koken. Houd er rekening mee dat je wellicht wat meer bouillon nodig hebt. Vul dit dus zo nodig aan.

Zonder de feta is dit gerecht volledig lactosevrij.

Misschien vind je dit ook lekker: currysoep met gele spliterwten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *