FRISSE CITROENCHEESECAKE

Ik ben geen grote fan van zoet gebak, maar deze frisse citroencheesecake gaat er altijd in! Daarnaast bevat dit recept ook nog eens weinig suiker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten

Voor de bodem

50 gram boter, gesmolten

150 gram koekjes

Voor de vulling

3 eieren

400 gram crème fraîche

250 gram kwark

60 gram suiker

rasp en sap van 2 citroenen

Bereidingswijze

Mix in een keukenmachine de koekjes met de boter. Vet een springvorm (ongeveer 21 cm) in en/of bekleed met bakpapier. Stort het koekmengsel in de vorm en druk goed aan. Dit is de bodem.

Klop de eieren los met de crème fraîche, de kwark en de suiker. Rasp de citroen boven het mengsel en roer ook het sap erdoor. Giet dit op de bodem en bak het geheel 60 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Laat de taart na het bakken afkoelen. Koel daarna nog twee uur in de koelkast om stevig te worden.

Tips

De keukenmachine zorgt ervoor dat de boter en de koekjes echt goed met elkaar gemengd zijn. Heb je geen keukenmachine? Maak dan de koekjes extra fijn en meng de boter met de hand door de koekkruimels.

Na het bakken is de taart nog niet stevig. Hij zal misschien zelfs nog wat zacht aanvoelen. Dit betekent niet dat de taart niet gaar is. Hij stijft bij het koelen vanzelf op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s