PASTA MET TOMATENSAUS EN WITVIS

Koken voor één persoon lijkt vaak lastig. Je kookt snel te veel en wil natuurlijk niets verspillen. Dit gerecht staat bij mij regelmatig op het menu. Het is erg lekker en snel. Daarnaast heb je niet zoveel ingrediënten nodig om dit heerlijke pastagerechtje op tafel te zetten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten (1 pers.)

200 gram tomatenblokjes (blik)

1 kleine rode ui

1 eetlepel kappertjes

1 witvisfilet naar keuze

100 gram spaghetti

Bereidingswijze

Kook de pasta bijna beetgaar en bereid ondertussen de saus. Snipper hiervoor de ui fijn en fruit in een grote koekenpan. Bak de witvisfilet in een andere pan.

Voeg de tomatenblokjes toe als de ui zacht is en laat zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe aan deze pan en laat ‘m zijn laatste garing krijgen door de warmte van de saus. Op deze manier kan de pasta de smaken van de saus goed opnemen. Roer de kappertjes door de pasta en serveer met de gebakken witvisfilet.

Tips

Voeg voor een beetje pit wat rode peper toe aan de saus. Handig hiervoor zijn gedroogde pepertjes. Deze kun je lang bewaren en je hoeft geen hele peper in één keer te gebruiken. Een andere goede optie zijn bijvoorbeeld chilivlokken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s