SODABREAD MET OLIJVEN

Sodabrood, ik ben er gek op! Het is eenvoudig te bereiden, hoeft niet te rijzen en door naar eigen smaak iets extra’s toe te voegen, geef jij in een handomdraai je eigen twist aan dit brood. Denk aan een lekkere kaas, zongedroogde tomaatjes of heerlijke kruiden.

Dit brood is snel te maken en niet moeilijk. Ideaal voor de lunch een heerlijk zelfgebakken brood of bij het diner.

SODABREAD OLIJVEN STUDIOKOOK DEMI HAGEMAN

Ingrediënten

225 gram bloem

200 ml yoghurt

1 theelepel baking soda

1 theelepel zout

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

150 gram olijven, gehalveerd

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten en de olijven goed door elkaar. Giet de yoghurt er beetje bij beetje bij en roer ondertussen het mengsel met een vork door elkaar tot het een echt deeg begint te worden.

Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Lang kneden is niet noodzakelijk, zolang alles maar goed gemengd is.

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw zachtjes plat totdat het brood een hoogte heeft van 3 tot 4 centimeter. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Tips

Wordt het deeg te donker? Bedek het brood met een stuk aluminiumfolie, maar sluit het niet af. Bak het brood de laatste 15 minuten zonder folie voor een knapperig korstje.

 

Een gedachte over “SODABREAD MET OLIJVEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s