HUISGEMAAKTE GUACAMOLE

Vroeger hield ik er niet van, maar nu ben ik er dol op: avocado’s. Het is dan ook geen verrassing dat guacamole mijn favoriete dip is. Natuurlijk huisgemaakt!

huisgemaakte-guacamole-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten

2 grote avocado’s (of 3 kleine)

1 tomaat

1 eetlepel rode ui, fijngesneden

1/4 citroen

peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de avocado’s over de lengte door open, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak in een diep bord zo grof of zo fijn als je zelf wil.

Snijd de tomaat in vieren (parten), ontdoe van de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1/2 cm bij 1/2 cm.

Meng de tomaat en de fijngesneden rode ui met de avocado. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Tips

Guacamole wordt geserveerd bij Mexicaanse gerechten. Deze zijn vaak hoog op smaak en erg pittig. Daarom doe ik er geen chilipeper in. De guacamole is lekker zacht en fris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s