HUISGEMAAKTE KRUIDENBOTER

Dit is recept is leuk voor iedereen om in zijn of haar repertoire te hebben: huisgemaakte kruidenboter. Het is ontzettend snel en leuk om te maken! Ik laat je twee verschillende varianten zien. Eén met peterselie en citroen en één met basilicum en zongedroogde tomaat.

huisgemaakte-kruidenboter-studiokook-demi-hageman-1-verkleind

Peterselie-citroenboter

Ingrediënten

125 gram roomboter

40 peterselieblaadjes, fijngesneden

1 klein teentje knoflook, fijngesneden

rasp van één citroen

peper en zout

huisgemaakte-kruidenboter-peterselieboter-studiokook-demi-hageman-4-verkleind

Basilicum-zongedroogde tomaatboter

Ingrediënten

125 gram roomboter

40 basilicumblaadjes, fijngesneden

1 klein teentje knoflook, fijngesneden

4 zongedroogde tomaten, fijngesneden

peper en zout

huisgemaakte-kruidenboter-basilicumboter-studiokook-demi-hageman-5-verkleind

Bereidingswijze

Neem de ingrediënten van de boter die je wil maken en meng deze goed door elkaar.

Breng op smaak met peper en zout.

Tips

Het is belangrijk dat de boter op kamertemperatuur is, omdat je dan het geheel makkelijk kunt mengen. Haal hiervoor de boter minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.

Kruiden snijden? Een andere eenvoudige manier is gewoon knippen!

Er hoeft niet zo heel veel peper en zout in deze gerechtjes. Laat de boter en de kruiden voor zichzelf spreken. Blijf ondertussen goed proeven.

Heerlijk met brood bij een zomerse BBQ!

 

Een gedachte over “HUISGEMAAKTE KRUIDENBOTER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s