INGEMAAKTE KOMKOMMER

Deze komkommer is heerlijk zoetzuur. Ik vind komkommer naturel, bijvoorbeeld in een salade of op brood, erg lekker. Deze ingemaakte komkommer is heerlijk friszuur door de azijn in combinatie met de suiker. Dit recept is zo gemaakt en lekker om in huis te hebben.

ingelegde-komkommer-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten

1 komkommer

1 rode ui

15 eetlepels witte wijnazijn

2 tot 4 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Meng de azijn met de suiker en roer deze goed zodat de suiker oplost.

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes en de rode ui in flinterdunne ringen. Schenk de azijn over de komkommer en de rode ui en laat 20 minuten marineren.

Tips

Deze komkommer is meteen te gebruiken. In korte tijd neemt de komkommer de frisse smaak al aan. Wil je de komkommer voor langere tijd bewaren? Zorg dan dat je schone, gedistilleerde potten gebruikt.  Zet hiervoor de pot in kokend water, breng opnieuw aan de kook en laat een kwartier koken. Haal hierna de pot uit het water en laat drogen. Doe de komkommer in de pot en giet de azijn erover.

Voeg naar smaak een lepeltje meer of minder suiker toe.

Varieer eens met ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld een fijngesneden rode peper toe.

Deze komkommer is lekker op bijvoorbeeld een broodje zalm met roomkaas. Of serveer bij een pittig gerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s