KROKANTE KIPBURGER MET AVOCADO EN MAÏS

Dit is een van mijn favorieten recepten voor een makkelijke dag. Wanneer is geen uren in de keuken wil staan, maar toch heerlijk wil eten, maak ik deze burger! Absoluut een aanrader!

kipburger-avocado-mais-chilisaus-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (2 burgers)
2 zachte witte bolletjes
1 kipburger, gepaneerd
1 avocado
100 gram maïs (ongeveer 4 eetlepels)
8 plakjes komkommer
ijsbergsla
chilisaus

Bereidingswijze
Snijd de bolletjes op en bak in een droge koekenpan zachtjes bruin.

Bak hierna de kipburgers bruin. Snijd ondertussen de avocado in plakjes.

Beleg de bolletjes met een beetje sla en maïs. Snijd de kipburger in tweeën en leg op de broodjes. Als laatste de plakjes komkommer en avocado. Serveer met de chilisaus.

Tips
Makkelijk aan deze burger is, dat je de kipburger gepaneerd in de supermarkt kunt kopen. Maar, vind je het leuk om dit helemaal zelf te maken, dan kan dat natuurlijk ook! Paneer de kipfilet in bloem (1), een geklutst eitje (2) en daarna in paneermeel of broodkruim (3). Bak de gepaneerde kip en controleer of deze goed gaar is.

Ik vind een halve burger per bolletje genoeg. Maar, dit is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de burger. Je kunt eenvoudig variëren met de hoeveelheden. Maak de burger zoals jij hem lekker vindt!

kipburger-avocado-mais-chilisaus-studiokook-demi-hageman-2-verkleind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s