SALADE MET ZALM, FETA EN AVOCADO

Op een zomerse dag is niets fijner dan een lekkere, eenvoudige salade. Dit gerecht is een echte maaltijdsalade, maar ook te gebruiken als bijgerecht.

salade-zalm-feta-avocado-stuiodkook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (1 pers.)

125 gram zalmfilet, gegaard

200 gram gemengde sla

1/4 komkommer, in plakjes

150 gram snoeptomaatjes, gehalveerd

30 gram feta

1 avocado, in blokjes

1 à 2 eetlepels kappertjes

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel azijn

peper en zout

Bereidingswijze

Meng de azijn met een beetje peper en zout. Schenk dan scheutje voor scheutje de olijfolie erbij terwijl je roert.

Meng alle groenten door de dressing. Breek de zalm in grove stukken en verdeel samen met de verkruimelde de feta over de salade.

Tips

Zalm over van de vorige dag? Deze salade is ideaal om zalm op te maken. Anders kun je de zalm garen zoals je zelf wil. Even bakken of stomen. Gebruik je diepvries zalm? Leg hem dan plusminus een kwartier, afhankelijk van de grootte van de filet, in heet water om hem te garen.

Een gedachte over “SALADE MET ZALM, FETA EN AVOCADO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s