Korianderboter

Nog een leuke variant van kruidenboter! Eerder maakte ik heerlijk peterselie-citroenboter en basilicum-zongedroogde tomaat boter. Deze keer korianderboter! Frisse koriander met pittige chilipeper. Lekker bij de borrel of de BBQ!

 

korianderboter-studiokook-demi-hageman-verkleind

 

Ingrediënten

125 gram roomboter, kamertemperatuur

1 klein teentje knoflook, fijngesneden

40 blaadjes koriander, fijngesneden

2 theelepels chilivlokken

peper en zout

 

Bereidingswijze

Meng de boter met de knoflook, koriander en chilivlokken. Breng op smaak met peper en zout.

 

Tips

Laat de boter goed op kamertemperatuur komen zodat deze zacht genoeg is om te kunnen mengen met de andere ingrediënten. Smelten op het vuur of in de magnetron is geen goede optie, omdat hierdoor de structuur van de boter veranderd.

Heb je geen chilivlokken of kun je deze niet vinden in de winkel? Je kunt ook fijngesneden chilipeper gebruiken.

Voeg de chilivlokken naar smaak toe. Maak hem zo mild of pittig als je zelf lekker vindt!

Een gedachte over “Korianderboter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s