Andijviesalade met honing-mosterddressing

Gesponsord artikel. Tijd voor het tweede recept met producten van het ProeVkantoor. In deze heerlijke andijviesalade verwerk ik duurzaam geteelde andijvie, appel en paprika. Combineer met walnoten, geitenkaas en een lekkere dressing. De pasta maakt het geheel tot een echte maaltijdsalade.

Het eerste artikel en recept met producten van het ProeVkantoor vind je hier.

andijviesalade-studiokook-demi-hageman-proevkantoor-verkleind

Ingrediënten (4 pers.)
1 krop andijvie
2 rode paprika’s
2 appels
150 gram zachte geitenkaas
2 handjes walnoten
250 gram gekookte pasta

Voor de dressing
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels honing
peper en zout

 

Bereidingswijze
Snijd de andijvie grof. Snijd de appel en paprika in blokjes. Meng deze drie groenten en de pasta door elkaar. Verbrokkel de geitenkaas en de walnoten boven de salade.

Los een snufje peper en zout op in de witte wijnazijn. Dit doe je door te roeren. Roer ook de honing en de mosterd hier alvast doorheen.

Voeg dan scheutje voor scheutje de olijfolie toe terwijl je de dressing blijft roeren. Doe dit totdat de olijfolie op is en roer dan nog even door.

Giet de dressing over de salade en meng geheel goed zodat elk ingrediënten een beetje is aangemaakt.

 

Tips
Serveer deze salade zonder de pasta als lekker bijgerecht tijdens een diner.
Dit artikel is in samenwerking met het ProeVkantoor.

Een gedachte over “Andijviesalade met honing-mosterddressing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s