Basisrecept voor cake

Niets gaat boven een heerlijke zelfgebakken cake. Dit is een basisrecept. Lekker op zichzelf, maar je kunt hier ook eenvoudig mee variëren!

basisrecept-cake-studiokook-demi-hageman-verkleind

 

Ingrediënten
125 gram suiker
125 gram boter
200 gram bloem
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
3 eieren

 

Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten met elkaar.

Smelt de boter en giet bij het droge mengsel. Voeg ook de eieren toe en meng alles met een lepel.

Vet een cakeblik, plusminus 25 cm lang, in met boter en giet het beslag in het blik. Bak de cake 50-60 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

 

Tips
Om klontjes te voorkomen, zeef je alle droge ingrediënten voordat je ze mengt. Vooral het bakpoeder heb je snel last van klontjes.

Voeg eens een lepel cacaopoeder toe aan het recept. Weeg deze af samen met de bloem. Of wat dacht je van koekkruiden of kaneel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s