Bloemkoolcouscous met sticky chicken

Nog een bereiding van bloemkool waar ik echt dol op ben: bloemkoolcouscous. Het is snel, eenvoudig en heel lekker! Serveer met deze heerlijke sticky chicken.

bloemkoolcouscous-met-kip-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (1 pers.)
300 gram bloemkool
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 handje doperwten (diepvries)
30 gram veldsla
1 kippendijfilet met vel
2 eetlepels honing
1 theelepel kerrie
1 theelepel gemalen komijn
0,5 theelepel kurkumma
1 handje cashewnoten

 

Bereidingswijze
Snijd de bloemkool fijn en maal in de keukenmachine tot couscous.

Verhit een koekenpan met een beetje boter en bak hierin de kip. Leg de kip eerst op het vel en bak deze krokant. Draai de kippendijfilet daarna om en bak helemaal gaar.

Snipper ondertussen de knoflook en ui fijn en fruit even aan. Bak de specerijen even mee en voeg de bloemkoolcouscous toe aan de bak. Bak 5 minuutjes zodat de bloemkool ietwat gaart en voeg dan de doperwten toe.

Voeg de honing toe aan de kip en laat in 3 minuutjes karameliseren. Draai de kip regelmatig zodat de honing de hele kip bedekt.

Meng de bloemkoolcouscous met de veldsla en de cashewnoten. Snijd de kippendijfilet in reepjes en serveer met de couscous.

 

Tips
Het vel van de kip krokant bakken gaat eenvoudig op een hoog vuur. Maar, pas op dat de kip niet verbrand.

Ook lekker: geroosterde bloemkool.

 

Hoe eet jij bloemkool het liefst?

Een gedachte over “Bloemkoolcouscous met sticky chicken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s