Huisgemaakte tzatziki

Dit recept voor huisgemaakte tzatziki is in een mum van tijd klaar. Serveer deze heerlijke frisse yoghurtsaus bij een pittig gerecht of lekker bij de barbecue!

tzatziki-studiokook-demi-hageman-verkleind

 

Ingrediënten
500 ml kwark
2 tenen knoflook
1 komkommer
peper en zout

 

Bereidingswijze
Was de komkommer en snijd deze in de lengte door midden. Ontdoe van de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof.

Doe de komkommerrasp in een zeef en bestrooi met zout. Laat uitlekken. Knijp na een aantal minuutjes goed uit en herhaal dit nog een keer.

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Meng de ingrediënten voor de tzatziki door elkaar en breng op smaak met peper.

 

Tips
Door de komkommer te bestrooien met zout, onttrek je het aan vocht. De komkommer zal ook iets zouter smaken hierna, dus je hoeft aan de tzatziki zelf geen zout meer toe te voegen.

Je kunt aan dit recept nog verse peterselie toevoegen.

Origineel wordt tzatziki gemaakt met yoghurt. Ik gebruik kwark, omdat deze lekker stevig is.

 

Heb jij wel eens tzatziki zelf gemaakt?

Een gedachte over “Huisgemaakte tzatziki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s