Köfteballetjes

Deze köfteballetjes zijn lekker kruidig en combineren goed met huisgemaakte tzatziki. Serveer met brood en een lekkere salade.

kofteballetjes-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (15 balletjes)
500 gram gehakt
1 ei
2 eetlepel paneermeel
3 theelepels ketoembar (gemalen korianderzaad)
2 theelepels djinten (gemalen komijnzaad)
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel chilipoeder
peper en zout

 

Bereidingswijze
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de specerijen en kruiden en breng op smaak met peper en zout. Kneed het mengsel goed door.

Maak hiervan 15 gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Bak de balletjes op laag vuur rondom bruin. Voeg een scheutje water toe en stoof de balletjes met de deksel op de pan in 5 à 10 minuutjes gaar. Haal de deksel als laatst nog van de pan en laat het vocht verdampen.

 

Tips
Om te controleren of je gehaktmengsel goed om smaak is, kun je een klein stukje vlees alvast bakken en proeven. Een andere snelle manier is door het gehakt een minuutje in de magnetron gaar te laten worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s