Snijbiettaart

Gesponsord artikel. Vorige week mocht een groenten- en fruitpakket ontvangen van het ProeVkantoor. Het ProeVkantoor is een boer-burgerinitiatief in West-Friesland. Alle groenten en fruit worden geteeld door boeren uit deze omgeving. Elke week staat er een nieuw groenten- en/of fruitpakket klaar vol verse seizoensproducten. Met keuze uit verschillende pakketten is er altijd iets wat aansluit bij jouw behoeften. Op deze manier zijn duurzaam en lokaal geteelde groenten en fruit voor iedereen beschikbaar.

Ik ga de komende weken vier recepten delen met groenten en fruit van het ProeVkantoor, te beginnen met een lekker recept voor snijbiettaart.

snijbiettaart-studiokook-demi-hageman-verkleind


Ingrediënten (2 pers)
100 gram filodeeg
1 teen knoflook
2 uien
100 gram spekblokjes
400 gram snijbiet
2 eieren
100 gram crème fraîche
peper en zout

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekblokjes uit in een hapjespan. Snipper ondertussen de ui en de knoflook en voeg toe aan het spek. Fruit even mee.

Snijd de nerf uit de snijbiet. Snijd fijn en voeg toe aan de pan. Bak in 5 minuutjes beetgaar. Snijd het blad grof, voeg ook toe aan de pan en laat slinken.

Bekleed een grote, lage bakvorm met het filodeeg. Leg het filodeeg zo neer dat de bodem en de zijkanten goed bedekt zijn, maar je nog genoeg deeg over hebt om de bovenkant van de taart ook te bedekken. Doe hier de snijbietvulling in.

Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Giet over de vulling.
Vouw het overige deeg over de bovenkant van de taart en bak gaar in 30 minuten.

 

Tips
Wanneer de bovenkant te bruin wordt, kun je de taart afdekken met aluminiumfolie.

Liever vegetarisch? Vervang het spek door een lekkere kaas, zoals zachte geitenkaas of feta.
Dit artikel is in samenwerking met het ProeVkantoor.

2 gedachten over “Snijbiettaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s