Spiegelei met gegrilde groentensalsa

Dit gerechtje is de ideale zondagontbijt, brunch- of lunchgerecht. Lekker, gezond en vegetarisch!

gebakken-ei-gegrilde-groenten-studiokook-demi-hageman-verkleind

 

Ingrediënten (1 pers.)
1 ei
1 boterham
0,5 paprika
0,25 courgette
3 cherrytomaatjes
5 blaadjes basilicum
1 à 2 eetlepels kappertjes
2 theelepels olijfolie
1 theelepel azijn

 

Bereidingswijze
Snijd de paprika en courgette in plakjes. Grill ze en snijd daarna in kleine blokjes (0,5 cm bij 0,5 cm). Grill ook het brood.

Verwarm een kleine koekenpan met een beetje boter. Zet het vuur laag en tik het eitje stuk in de pan. Laat het ei rustig op staan totdat het volledig verwarmt is, het eiwit gestold is en de dooier nog zacht en smeuïg.

Meng de gegrilde groentenblokjes met de de olijfolie en de azijn. Hak de kappertjes grof en snijd de cherrytomaatjes in blokjes. Meng met de paprika en de courgette. Snijd als laatste de basilicum fijn en meng ook met de salsa.

Beleg het gegrilde broodje met de salsa en leg hier het eitje op. Garneer eventueel met wat basilicumblaadjes.

 

Tips
Tik het eitje voorzichtig stuk zodat de dooier heel blijft. Verder vraagt een spiegeleitje om wat geduld. Maar, het resultaat mag er altijd zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s