Zoete aardappelfriet

Deze zoete aardappelfriet maak je in een handomdraai. De oven doet het werk voor je!

zoete-aardappelfriet-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (2 pers.)
600 gram zoete aardappel
grof zeezout
2 à 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappel en snijd in repen van 1 cm bij 1 cm. Was goed en blancheer eventueel.

Meng de frieten met wat olijfolie tot elke friet een beetje is aangemaakt.

Spreid de frieten uit over een bakplaat. Zorg dat de frieten elkaar niet overlappen. Zo kunnen ze het beste bakken.

Zet in de oven voor 30 à 35 minuten. Keer halverwege de baktijd en bestrooi de friet na het bakken met grof zeezout.

Tips
Stap twee is ook het moment om extra specerijen toe te voegen als je dat lekker vind. Probeer bijvoorbeeld eens paprikapoeder en gemalen komijn (1 theelepel van elk).

Je zou de frieten bakken zonder van te voren te koken. Maar, ik vind zelf dat je het beste resultaat krijgt door ze tot eventjes kort te koken vooraf. Ze worden net wat krokanter van buiten en zachter van binnen.

3 gedachten over “Zoete aardappelfriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s