Scrambled eggs met kip en avocado

Begin de dag goed met deze scrambled eggs met kip en avocado. Het ideale zondagochtend ontbijt, maar natuurlijk ook lekker op elke andere ochtend. Daarnaast doet dit gerechtje het goed als lekkere lunch.

scrambled-eggs-avocado-kip-mayo-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (1 pers.)
2 eieren
scheutje melk of room
2 plakjes kipfilet
handje rucola
1 eetlepel mayonaise
1/2 avocado, zonder schil
1 boterham
peper en zout

Bereidingswijze
Klop de eieren los met de melk of room en wat peper en zout.

Rooster het broodje in een droge koekenpan. Leg opzij als deze lekker krokant is.

Doe een beetje boter in de koekenpan. Zet het vuur laag en giet hier het eimengsel in. Roer zachtjes door de eieren. Je ziet dat de eieren langzaam dikker worden. Wanneer de eieren bijna gaar zijn, haal de pan het vuur.

Besmeer de krokante boterham met de mayonaise, leg hier de kipfilet en rucola op. Verdeel de scrambled eggs hierover. Snijd de halve avocado in plakjes en leg op de eieren.

Tips
De eieren zullen nog iets doorgaren door de warmte van de pan. Bak ze daarom niet te gaar.

Voor wat extra pit kun je dit gerecht afmaken met een fijngesneden rode pepertje zonder zaadjes.

3 gedachten over “Scrambled eggs met kip en avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s