Zoete aardappelsoep met geroosterde kikkererwten

Deze soep is per toeval ontstaan, maar nu al een favoriet! Ik wilde een lekkere snelle, vegetarische maaltijd. Ik had nog een halve kilo zoete aardappel over. Het idee om hier soep mee te maken was al gauw geboren. Ik vulde een basis soeprecept aan met ingrediënten uit de voorraadkast: kikkererwten en specerijen. Door de kikkererwten te roosteren worden ze lekker krokant. Dit past goed bij de warme soep.

zoete-aardappelsoep-met-geroosterde-kikkererwten-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (1 pers.)
500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel kerrie
0,5 liter groentenbouillon

Voor de geroosterde kikkererwten
ongeveer 100 gram kikkererwten (blik)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 à 2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten met de specerijen en breng op smaak met peper en zout. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven. Roer halverwege.

Fruit de ui en de knoflook in een ruime pan. Bak de specerijen even mee en voeg daarna ook de zoete aardappelblokjes toe.

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur koken totdat de aardappel gaar is. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met de geroosterde kikkererwten en eventueel een lepel frisse kwark.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s