Krokante kippendijen met geitenkaasdip

Gesponsord artikel. Met de appelsap van Beemstersap maakte ik al eerder heerlijke Appelbellini’s. Maar, wist je dat Beemstersap ook walnoten verkopen? Deze noten zijn geheel van eigen oogst en dus ook helemaal biologisch gekweekt.
Ik verwerkte deze walnoten in een gerecht met kip en geitenkaas: een heerlijke combi.

krokante-kippendijen-met-geitenkaasdip-studiokook-demi-hageman-2-verkleind

Ingrediënten (ongeveer 10 stuks)
200 gram kippendijfilet
100 gram walnoten, zonder schil
2 flinke eetlepels bloem
1 theelepel gedroogde tijm
peper en zout
1 ei

Voor de geitenkaasdip
100 gram zachte geitenkaas
50 gram crème fraîche
1 eetlepel water
1 theelepel honing
1 theelepel dijonmosterd

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kippendijfilets over de breedte in repen van ongeveer 2 cm dik.

Zet 3 bakjes klaar voor het paneren. Meng in een de bloem met de tijm en een snufje peper en zout. Klop in de tweede het eitje los.

Snijd de walnoten fijn, maar zorg wel dat de stukjes herkenbaar blijven. Je wil geen walnotenmeel. Doe dit walnotenkruim in het derde bakje.

Voor het paneren wentel je eerst een stukje kippendijfilet in de bloem, haal hem daarna door het losklopte ei en bedek daarna volledig met de walnotenkruim. Herhaal dit met alle stukjes kippendijfilet en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de gepaneerde stukje kippendijfilet 15 tot 20 minuten in de oven. Keer tussentijds om.

Mix voor de geitenkaasdip de geitenkaas, crème fraîche, de honing en de mosterd met behulp van een staafmixer goed door elkaar.

Serveer de krokante kippendijen met de geitenkaasdip.

Tips
Zorg dat de reepjes kippendijfilet allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben, zodat ze dezelfde baktijd nodig hebben.

Ik raad af om de walnoten te malen in een mixer of een blender. Het walnotenkruim wordt hierdoor te fijn.

Voor het paneren kun je drie vorken gebruiken om de kip door de drie bakjes te halen. Dit is een schone manier van werken.

Dit is een artikel in samenwerking met Beemstersap.

 

2 gedachten over “Krokante kippendijen met geitenkaasdip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s