Tagliatelle met kip en paddenstoelen

Dit gerecht maakte ik naar aanleiding van de instafoodchallenge van The Inspirators. Op dag 10 was het onderwerp ‘what’s in my fridge?’. Met de producten uit mijn koelkast maakte ik dit heerlijke pasta gerecht. Kippendijen gestoofd in witte wijn en kippenbouillon, gebakken paddenstoelen en een roomsaus. Dit gerecht is ideaal om je leftovers (kip) op te maken.

tagliatelle-kip-en-paddenstoelen-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (1 pers.)
150 gram tagliatelle (3 nestjes)
plusminus 100 gram gegaard kippenvlees
100 gram paddenstoelen, grof gesneden
100 ml room
1 eetlepel bloem
1/4 citroen, sap
peper en zout
eventueel: een uitje en knoflookteentje, fijngesnipperd

Bereidingswijze
Kook de tagliatelle beetgaar en giet af.

Fruit de ui en de knoflook even aan. Bak de paddenstoelen gaar in een koekenpan. Bak de bloem even mee. Voeg dan de room toe en breng aan de kook. Zet op laag vuur en laat ietwat indikken.

Voeg de kip toe aan de saus en verwarm mee. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Doe de tagliatelle bij de saus en meng het geheel goed. Laat de pasta zijn laatste garing krijgen in de pan met de saus.

Tips
Gebruik voor dit gerecht gegaard kippenvlees. Dit kan vlees van kippenpootjes zijn of bijvoorbeeld een gebakken kipfiletje van gister.. Heb je dit nu niet in huis, dan kun je natuurlijk ook kipfiletblokjes meebakken vanaf stap 2.

 

4 gedachten over “Tagliatelle met kip en paddenstoelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s