Linzensalade met geitenkaas

Ik dineer graag met een lekkere maaltijdsalade. Deze linzensalade met geitenkaas is daar een goed voorbeeld van. De gemengde sla met zongedroogde tomaatjes worden perfect aangevuld door warme smaak van de krokant gebakken linzen. De geitenkaas geeft hier een frisse touch aan.

linzensalade-met-geitenkaas-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (1 pers.)
60 gram gemengde sla
100 gram linzen (blik)
1/3 komkommer, zonder zaadlijsten, in plakjes
5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
50 gram zachte geitenkaas
handje walnoten

Voor de dressing
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
peper en zout

Bereidingswijze
Verhit in een koekenpan een scheutje olie. Bak hierin de linzen op middelhoog vuur knapperig.

Meng witte wijnazijn met de honing en de mosterd en los hier een snufje peper en zout in op. Voeg scheutje voor scheutje de olijfolie toe en blijf ondertussen roeren.

Meng de sla met de komkommer en de tomaat en verdeel hier de dressing over.

Serveer de krokante linzen over de salade en verkruimel hier de geitenkaas en de walnoten over.

 

 

4 gedachten over “Linzensalade met geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s