Appel-peercrumble

Gesponsord artikel. Dit is het laatste gerecht met producten van het ProeVkantoor. Na een snijbiettaart, een lekkere frisse andijviesalade met honing-mosterddressing en kruidige couscous met geroosterde bloemkool sluiten we af met een heerlijke appel-peercrumble. Een lekker warm dessert dat perfect past bij het najaar. Serveer met slagroom of een lekkere bol ijs.

appel-peercrumble-studiokook-demi-hageman-2-verkleind

Ingrediënten (4 pers.)
2 appels
2 peren
1 afgestreken eetlepel kaneelpoeder
100 gram koude boter, in blokjes
100 gram suiker + 2 eetlepels extra
100 gram bloem

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en peren en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm en meng met de 2 eetlepels suiker en de kaneel.

Meng de rest van de suiker met de bloem. Doe de blokjes boter hierbij en wrijf dit tot een kruimelig deeg.

Doe het appel-peermengsel in 4 ovenbestendige bakjes en dek af met het kruimel deeg. Bak 40 minuten in de oven. Serveer warm.

Tips
Maak het kruimeldeeg snel zodat de boter niet te warm wordt. Hierdoor zal het deeg meer met elkaar mengen en wordt het geen kruimeldeeg.

Wanneer je geen vier individuele ovenbestendige bakjes hebt, kun je dit recept ook maken in één grote ovenschaal.

appel-peercrumble-studiokook-demi-hageman-verkleind

Dit is een artikel in samenwerking met het ProeVkantoor.

 

3 gedachten over “Appel-peercrumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s