Romige pompoensoep met koriander

Deze soep is een echte maaltijdsoep. Boordevol pompoen, vegetarisch en heerlijk romig door de kokosmelk. Serveer hem met brood en korianderboter.

romige-pompoensoep-met-koriander-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (2 pers.)
500 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 rode uien, geschild en in blokjes gesneden
15-20 gram koriander (steeltjes en blad)
1 flinke theelepel gemberpoeder
0.5 theelepel chilipoeder
1 flinke theelepel komijnpoeder
1 grote teen knoflook, fijngesneden
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk

Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook aan. Bak de specerijen even mee. Snijd de koriandersteeltjes fijn en voeg toe aan de pan.

Bak de pompoen even aan in de pan en voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Breng aan de kook. Kook totdat de pompoen gaar is.

Mix de pompoensoep met een staafmixer helemaal glad. Serveer met het korianderblad en brood.

Tips
Je kunt elke pompoen gebruiken die je wilt. Gebruik je flespompoen? Handig, want deze hoef je niet te schillen!

Door de specerijen even mee te bakken, komen alle smaken goed vrij.

Ook lekker met pompoen: geroosterde pompoensalade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s