Kip tandoori met bloemkoolcouscous

Dit heerlijke gerecht met gemarineerde kip kennen velen denk ik wel van de welbekende kant-en-klaar mixjes uit de supermarkt. Met dit recept maak kip tandoori in een handomdraai helemaal zelf! Een goede voorbereiding is het halve werk, want de kip marineer je minimaal twee uur in de marinade.
Kip tandoori wordt het gekenmerkt door de krokante buitenkant en de lekkere zachte binnenkant. Oorspronkelijk wordt de kip gegrild in de oven, maar dit kan natuurlijk ook een grillpan of je bakt de kip in een koekenpan. Serveer de kip tandoori met de tandoorisaus en bloemkoolcouscous.

bloemkoolcouscous-met-kip-tandoori-2-studiokook-demi-hageman

Ingrediënten (1 pers.)
300 gram kippendijfilet, in blokjes van plusminus 2,5 cm
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels garam masala
150 ml yoghurt
1 eetlepel tomatenpuree
100 ml kokosmelk
300 gram bloemkool
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesnipperd
peper en zout

Bereidingswijze
Meng de specerijen met de yoghurt. Doe hier de kipblokjes in, dek af en zet in de koelkast. Laat minimaal 2 uur marineren.

Maal intussen de bloemkool fijn in een keukenmachine totdat het de structuur van couscous heeft. Fruit de ui en de knoflook aan in een ruime pan. Voeg de hier de bloemkoolcouscous aan toe en bak mee totdat deze beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de kipblokjes uit de marinade en bak rondom krokant. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. Als de kip gaar is voeg je de marinade en de kokosmelk toe aan de pan en verwarm mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de bloemkoolcouscous met de kip en de tandoorisaus.

Tips
In dit gerecht is genoeg genoeg groenten verwerkt voor één persoon. Toch is het eenvoudig om meer groenten toe te voegen. Bak bijvoorbeeld een halve paprika mee met de kipblokjes of voeg een handje doperwten toe aan de bloemkoolcouscous.

Wordt de saus niet dik genoeg? Meng dan 1 eetlepel bloem met 1 eetlepel water (zorg dat hier geen klontjes meer in zitten). Voeg dit toe aan de saus en laat kort mee koken. De bloem zorgt ervoor dat de saus indikt, maar let op dat de saus niet gaat schiften.
Als je het recept glutenvrij wil houden, gebruik je maizena.

 

5 gedachten over “Kip tandoori met bloemkoolcouscous

    1. Ik vond het idee meteen heel erg leuk, bloemkoolcouscous of bloemkoolrijst, maar ik kon me weinig voorstellen bij de smaak. Het verrassende is dat je hier zelf veel invloed op hebt! Je kunt de koolachtige smaak van de bloemkool zo veel of zo weinig naar voren laten komen als je zelf wil. Dit heeft o.a. te maken met de garing, maar je kunt dit ook beïnvloeden door de toevoeging van specerijen.
      Mocht je twijfelen om het eens te proberen, dan raad ik je aan het wél te maken. Je zult blij verrast zijn! 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s