Scrambled eggs met gerookte ham

Dit is echt een heerlijk lunchgerechtje, maar voldoet ook prima als ontbijtje voor in het weekend. De ham is de perfecte tegenhanger van de scrambled eggs en de cherrytomaten geven een frisse touch aan het geheel.

scrambled-eggs-met-gerookte-ham-studiokook-demi-hageman

Ingrediënten (1 pers.)
1 boterham
2 eieren
een scheutje room
peper en zout
2 plakken Schwarzwälder Schinken
3 cherrytomaten, gehalveerd
1 eetlepel fijngesneden bieslook
eventueel: extra roomboter

Bereidingswijze
Rooster de boterham totdat deze krokant is.

Klopt de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een koekenpan met een klontje boter. Zet het vuur laag en giet het eiermengsel in de pan. Roer zachtjes door de eieren. Je ziet dat de eieren langzaam dikker worden. Wanneer de eieren bijna gaar zijn, haal je de pan van het vuur. Het gaart altijd nog even na.

Besmeer de boterham eventueel met de roomboter. Leg hier de plakken ham op. Verdeel de scrambled eggs hierover en serveer met de tomaatjes en de bieslook.

Tips
Maak ook eens dit luncht- of ontbijtgerecht: scrambled eggs met kip en avocado.

scrambled-egg-met-gerookte-ham-3-studiokook-demi-hageman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s