2 x Bloemkoolburger

Al eerder maakte ik bijvoorbeeld geroosterde bloemkool met pasta en blauwe kaassaus en bloemkoolcouscous met sticky chicken. Maar probeer eens iets anders met bloemkool. Maak er deze heerlijke burgertjes van. Geschikt voor vegetariërs, maar ook de vleesliefhebber zal hiervan genieten!

bloemkoolburger-studiokook-demi-hageman-verkleind

Bloemkoolburger

Ingrediënten (4 burgers)
400 gram bloemkool, in roosjes
2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
2 theelepels paprikapoeder
5 eetlepels havermout
50 gram cashewnoten
1 ei

Bereidingswijze
Kook de bloemkoolroosjes gaar en laat enigszins afkoelen.

Doe de helft van de bloemkool in een keukenmachine samen met het ei, de specerijen. Mix goed door elkaar totdat de bloemkool fijn is.

Mix de havermout, de noten en de rest van de bloemkool grof en voeg toe aan het bloemkoolmengsel. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel koelen in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

Verdeel het mengsel in vier porties en vorm hier burgertjes van. Bak deze op een laag tot middelhoog vuur totdat één kant bruin ziet. Keer de burger en bak de andere kant op dezelfde manier.

Tips
Het rusten van het bloemkoolmengsel is erg belangrijk. Hierdoor kunnen de burgers beter hun vorm behouden tijdens het bakken.

bloemkoolburger-studiokook-demi-hageman-2-verkleind

Pittige bloemkoolburger

Ingrediënten
2 bloemkoolburgers
2 handjes rucola
8 plakjes komkommer
2 harde bolletjes
3 eetlepels mayonaise
2 flinke theelepels harissa

Bereidingswijze
Bak de burgertjes volgens de bovenstaande omschrijving.

Meng de mayonaise met de harissa. Dit is de saus.

Snijd de bolletjes in tweeën en bestrijk de onderste helft met een klein beetje voor de saus. Beleg met de rucola en plakjes komkommer. Leg de burger hier op en serveer met de saus.

Tips
Serveer de burger met heerlijke zelfgemaakte zoete aardappelfriet. De saus van deze burger past ook erg goed bij de frietjes!

bloemkoolburger-studiokook-demi-hageman-3-verkleind

BBQ bloemkoolburger

Ingrediënten
2 bloemkoolburgers
2 handjes rucola
2 harde bolletjes
1/2 ui, dunne plakjes
jonge kaas
4 plakjes spek
barbecuesaus

Bereidingswijze
Bak de burgertjes volgens de bovenstaande omschrijving. Beleg de burger na het keren met kaas en laat dit smelten.

Bak de plakjes spek krokant en haal uit de pan.

Bak plakjes ui in de pan van de spek totdat ze lekker zacht en ietwat gekarameliseerd zijn.

Snijd de bolletjes in tweeën en bestrijk de onderste helft met een klein beetje barbecuesaus. Beleg met de rucola. Leg de burger hierop, twee plakjes spek en de gebakken uien. Serveer met barbecuesaus.

Tips
Wil je deze burger helemaal vegetarisch houden? Laat de spek dan gewoon weg. Je kunt eventueel hiervoor in de plaats kiezen voor een lekkere pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas of een blauwschimmelkaas).

Serveer de burger met heerlijke zelfgemaakte zoete aardappelfriet.

5 gedachten over “2 x Bloemkoolburger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s