Saltimbocca van kipfilet

Saltimbocca, deze heerlijke Italiaanse klassieker moet je echt geproefd hebben. Ik denk dat dit gerecht door velen wordt onderschat, maar de smaakcombinatie is echt heerlijk! Daarnaast past het kruid salie in mijn ogen ook perfect in het seizoen. Reden genoeg om je te laten verleiden door dit heerlijke vleesgerechtje uit de Italiaanse keuken.

saltimbocca-kip-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (4 stuks)
2 kipfilets
8 plakjes prosciutto crudo (rauwe ham)
8 blaadjes verse salie
roomboter
150 ml witte wijn
eventueel: 1 eetlepel room

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet over de lengte door midden. Zorg ervoor dat er twee grote gelijke platte stukken kipfilet ontstaan. Leg de stukken kipfilet tussen plastic folie en sla met een pan plat. Herhaal dit met alle kipfilet.

Leg twee plakjes prosciutto naast elkaar. Zorg dat ze ietwat overlappen. Leg hier twee blaadjes salie op en leg hierop de kipfilet. Rol vervolgens op tot een mooi, strak rolletje en zet eventueel vast met een prikker. Herhaal dit met alle kipfilet, ham en salie.

Smelt op middelhoog vuur een lepel boter in een koekenpan. Leg de kip in de pan en bak rondom bruin. Voeg dan de wijn toe en stoof in 5 tot 8 minuutjes gaar.

Ik vind het lekker om nog een eetlepel room toe te voegen aan de saus. Deze roer ik op het laatst door je jus van de kip. Serveer de saltimbocca met de saus.

Tips
Stoof de kip niet overdreven lang. Gaar is goed. Het vlees zal niet zachter worden naarmate het langer op staat.

De kipfilet maak je plat met een pan omdat je graag dunne lapjes wil. Daarnaast wil graag dat het vlees iets malser wordt. Sla echter niet te hard, maar doe dit met beleid. Je wil niet dat de kipfilet stuk gaat.

4 gedachten over “Saltimbocca van kipfilet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s