Bloemkoolquiche met blauwe kaas en gekarameliseerde rode ui

Mijn passie voor koken en bakken begon voornamelijk met twee dingen: muffins en hartige taarten. Beide zijn nog steeds favoriet en vandaag deel ik het recept voor bloemkoolquiche met blauwe kaas en gekarameliseerde rode ui met jullie. Dit recept is een échte smaakbom. Helemaal met huisgemaakt deeg!
De blauwe kaas en rode ui combineren beide erg goed met bloemkool. Daarnaast hebben deze twee ingrediënten beide een uitgesproken smaak, maar vullen elkaar ook perfect aan.

bloemkoolquiche-rode-ui-blauwe-kaas-2-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten
1 portie gistdeeg voor hartige taart
300 gram bloemkoolroosjes, beetgaar gekookt
2 rode uien, in parten
1 el witte wijnazijn
1 el suiker
1 theelepel gedroogde tijm
4 eieren
100 gram crème fraîche
100 gram jonge geraspte kaas
100 gram gorgonzola
peper en zout

Bereidingswijze
Maak het gistdeeg klaar volgens het recept inclusief blind bakken.

Bak de rode ui op hoog vuur aan. Wanneer ze bruin kleuren doe je het vuur laag. Voeg de suiker, de azijn en de tijm toe, roer goed door en zet het vuur laag. Stoof met de deksel op de pan 5 à 10 minuutjes, totdat de uien lekker zacht zijn. Laat hierna nog een minuutje op staan zonder deksel.

Doe de bloemkoolroosjes in de bakvorm met het deeg. Verdeel hierover de gekarameliseerde uien.

Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Giet over de bloemkool en de rode ui. Verdeel hierover de blauwe kaas en dek het geheel af met de jonge kaas.

Bak 40 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Tips
Het huisgemaakte deeg kun je natuurlijk vervangen door kant-en-klaar deeg uit de supermarkt. Dit deeg hoef je niet blind te bakken. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

bloemkoolquiche-rode-ui-blauwe-kaas-studiokook-demi-hageman-verkleind

bloemkoolquiche-blauwe-kaas-rode-ui-3-studiokook-demi-hageman-verkleind

13 gedachten over “Bloemkoolquiche met blauwe kaas en gekarameliseerde rode ui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s