Minestrone met geroosterde wintergroenten

Samen met Jenny van Have a good ‘food’ day heb ik een foodbox uitgewisseld. Ik deelde een aantal van mijn favoriete ingrediënten met haar en op mijn beurt kreeg ik ook een aantal ingrediënten van Jenny: zilvervliesrijst, kip, pompoen en basilicum. Als verrassing kreeg ik hier ook nog een extra opdracht bij: minimaal één ingrediënten bereidt in de oven. Een leuke uitdaging om mee aan te slag te gaan! Na wat experimenteren kwam hier een heerlijk gerecht uit: minestrone met geroosterde wintergroenten. Echt comfort food, als je het mij vraagt!

minstrone-met-geroosterde-wintergroenten-2-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (3 pers.)
1 kippenbout
2 liter kippenbouillon
100 gram zilvervliesrijst
300 gram pompoen
1 pastinaak, geschild en in de lengte gehalveerd
1 wortel, geschild en in de lengte gehalveerd
1 puntpaprika
2 romatomaten
1 ui, met schil
3 takjes verse rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Voor de basilicumolie
20 gram verse basilicum
10 gram verse bieslook
8 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kappertjes
peper en zout

Bereidingswijze
Bak de kippenbout aan alle kanten aan. Giet er hierna 0,5 liter kippenbouillon bij en stoof het vlees op een laag vuur gaar. Dit duurt 20 tot 30 minuten.

Meng de groenten intussen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rozemarijn erbij en rooster 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Wanneer de kip gaar is, haal je hem uit de pan. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de zilvervliesrijst hierin gaar. Pluk het vlees van de kip van het bot.

Voor de basilicumolie mix je alle ingrediënten met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de groenten eventueel nog een keer. De ui is met schil en al in de oven gegaan. Hierdoor is hij superzacht geworden. Ontdoe hem van de schil voor het serveren. Leg de groenten en het kippenvlees in een bord. Schenk hier de soep met zilvervliesrijst over. Serveer met de basilicumolie en eventueel wat verse basilicum.

minstrone-met-geroosterde-wintergroenten-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ik gaf Jenny de volgende ingrediënten: zoete aardappel, rode peper, venkelzaad en rode wijn. Ben je benieuwd wat zij hiermee heeft bereid? Het recept vind je hier.

6 gedachten over “Minestrone met geroosterde wintergroenten

    1. Bedankt!
      Jenny en ik zijn beide ook groot fan van het programma, haha 😉
      Het was nog best een uitdaging om een leuk recept te bedenken met ingrediënten die je niet zelf hebt gekozen. Je kiest eigenlijk altijd de ingrediënten naar aanleiding van een bepaald gerecht dat je wil maken en dat was nu natuurlijk andersom! Het was heel leuk en leerzaam om te doen. We schrijven voor de december ook een nieuw recept met een nieuwe foodbox. Zin in!

      Like

  1. Ik had het al op insta gezegd maar nu ik de foto op een computerscherm zie ga ik het toch nogmaals zeggen: wat is die soep amazing gepresenteerd, ziet er echt zo cool uit op deze manier. Echt super origineel, wauw! ❤

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s