Courgettelasagne met geitenkaas en basilicum

Ik ben dol op lasagne. Ik maak het dan ook regelmatig en probeer lekker te variëren met saus en vulling. Lasagne is een geschikt gerecht om te maken wanneer je visite verwacht, maar is ook in kleine porties goed te bereiden. Dit is een klein recept, maar kun je eenvoudig verdubbelen voor meer personen.

courgettelasagne-geitenkaas-basilicum-studiokook-demi-hageman-verkleind
Ingrediënten (2-3 personen)
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram tomatenblokjes
300 ml gezeefde tomaten
2 theelepels Italiaanse kruiden
1,5 theelepel rozemarijn
1,5 oregano
1 paprika
1 courgette
1 handje basilicumblaadjes
150 gram zachte geitenkaas
100 gram jonge geraspte kaas
lasagnebladen

Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze even aan. Snijd de paprika in grove blokjes en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes, de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Schaaf de courgette in dunne plakjes. Verbrokkel de geitenkaas.

Vet een ovenschaal in om de lasagne in op te bouwen. Begin met een dun laagje tomatensaus. Leg hier lasagnebladen op. Hierop komt een laagje tomatensaus, een laagje courgetteplakjes, een derde van de geitenkaas en wat basilicum. Herhaal dit nog twee keer. Eindig hierna met een laag tomatensaus en een laag geraspte kaas.

Bak de lasagne 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Tips
Ook lekker met geitenkaas: deze linzensalade.

Wat is jouw favoriete lasagne?

Een gedachte over “Courgettelasagne met geitenkaas en basilicum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s