Witte chocolade cheesecake met pepernoten

Zin om iets lekker te bakken voor Sinterklaasavond? Ga dan voor deze heerlijke witte chocoladecheese met pepernoten! Een smeuïge cheesecake van witte chocolade en kruidige bodem van pepernoten. Dit alles met de frisse smaak van mandarijn.
Dit recept is ook ideaal om pepernoten op te maken!

Witte chocoladecheesecake pepernoten 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten
200 gram pepernoten
80 gram roomboter
300 gram crème fraîche
3 eieren
300 gram kwark
40 gram suiker
300 gram witte chocolade
2 mandarijnen, sap en rasp
100 gram gemengde chocoladepepernoten

Bereidingswijze
Mix in een keukenmachine de pepernoten met de boter. Mix dit wel 5 minuten zodat de pepernoten fijn worden en de boter zich goed mengt met het pepernotenkruim.

Vet een springvorm in met boter en leg een bakpapiertje op de bodem. Stort hier het boter-pepernotenmengsel in en spreid uit. Druk goed aan met een lepel.

Klop de eieren los met de crème fraîche en de kwark. Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie en roer hierna door het eimengsel. Voeg dan ook de suiker, mandarijnsap en -rasp toe. Giet dit in de springvorm en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Als de cheesecake heeft gebakken, laat hem dan afkoelen. Wanneer deze op kampertemperatuur is, koel je hem nog 2 à 3 uur in de koelkast. Serveer met de chocoladepepernoten.

Tips
Heb je geen pepernoten? Gebruik dan speculaas en serveer met fijngehakte chocolade (naar keuze) en eventueel wat gehakte speculaas.

witte-chocoladecheesecake-pepernoten-2-studiokook-demi-hageman-verkleind

4 gedachten over “Witte chocolade cheesecake met pepernoten

  1. Wauw wat een ontzettend lekker recept! Ik denk dat ik hem uit zelfbescherming maar even laat voor wat ie is. Maar ik ga hem zeker onthouden mocht ik nog een keer een lekker sint recept nodig hebben 🙂

    Like

  2. Wauw, wat een ontzettend lekker recept! Ik denk dat ik hem uit zelfbescherming maar even laat voor wat het is, aangezien ik zeker weet dat ik het niet bij één stukje kan houden haha. Ik ga hem wel zeker onthouden voor als ik nog een keer een sintrecept nodig heb.

    Like

  3. Dit lijkt me een heerlijk recept, vooral door de manderijnrasp die er aan toegevoegd moet worden. Ik ben een beetje laat met het bakken voor Sinterklaas avond, maar ach er komen hier nog veel meer geschikte momenten voor toch 😉

    Liefs, Merel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s