Mexicaanse pannenkoeken met kaas en tomatensalsa

 

Gesponsord artikel. Na deze heerlijke spitskooltaartjes is het tijd voor het tweede gerecht met groenten van het ProeVkantoor: Mexicaanse pannenkoeken met tomatensalsa. Het beslag is gemaakt met meel van de Korenmolen Ceres is Bovenkarspel. Een écht streekproduct dus!
De pannenkoeken, op basis van tarwe en boekweit, combineerde ik met kaas, groene- en rode pepers. Lekker pittig! De tomatensalsa maakt het geheel heerlijk fris.

Mexicaanse pannenkoeken met kaas en tomatensalsa 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 pers.)
500 gram pannenkoekenmeel
4 eieren
1 liter melk
7 gram zout (indien het meel zoutloos is)
2 theelepels paprikapoeder
1 rode peper, zonder zaad en zaadlijsten
1 groene peper, zonder zaad en zaadlijsten
300 gram jonge, geraspte kaas
300 gram snoeptomaten
100 gram maïs
sap van 1 citroen
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
1 flinke hand vol grof gesneden bladpeterselie
peper en zout
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Meng het pannenkoekenmeel met het paprikapoeder en het zout. Voeg de melk en de eieren toe en roer met een garde tot een glad beslag.

Snijd de pepers in dunne ringen. Verhit een koekenpan met een klontje boter. Als de boter begint te bruisen voeg je een lepel beslag toe. Je wil dunne pannenkoeken dus voeg niet te veel in één keer toe. Strooi meteen wat peper over het beslag zodat dit kan hechten.

Keer de pannenkoek om als het beslag aan de bovenkant ook begint te stollen. Verdeel over de helft van de pannenkoek wat geraspte kaas en vouw hem dubbel. Bak aan beide kanten nog even gaar. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Maak intussen de tomatensalsa. Snijd hiervoor de snoeptomaatjes in zessen. Meng met de maïs, de peterselie, citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pannenkoeken met de tomatensalsa.

mexicaanse-pannenkoeken-met-kaas-en-tomatensalsa-studiokook-demi-hageman-verkleind

Dit is een artikel in samenwerking met het ProeVkantoor.

6 gedachten over “Mexicaanse pannenkoeken met kaas en tomatensalsa

  1. Dit ziet er ZÓ lekker uit! Woohoo! Ik hou wel van hartig. Ahh en ik hou ook van pepers door het eten heen. Het is echt jammer dat ik geen pannenkoeken meer kan eten, maar misschien is een omelet op deze manier maken ook wel lekker?!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s